Millainen on vehnäterrieri?

Vehnäterrieri on irlantilainen vehnänvärinen maatalon yleiskoira ja se saattaa helposti napata pientuholaisen reviiriltään kiinni. Tämän päivän yhteiskunnassa vehnä kuitenkin tavataan yleisesti seurakoiran ja harrastuskaverin roolissa. Monilla vehnillä on kuitenkin viettiä eikä niille ole mikään ongelma kulkea metsällä, vaikka ihan tositoimissa.

Toimelias, älykäs, seurallinen, itsepäinen, helposti innostuva... nämä kuvaavat hyvin vehnäterrieriä ja siksi se onkin hyvä harrastuskaveri moneen lajiin. Vehnäterrieri on taitava nenänkäyttäjä ja sille sopii esimerkiksi Nose Work tai vaikka jäljestäminen. Suosituimmat lajit vehnäterrierin kanssa ovat rally-toko, agility, toko ja koiranäyttelyt. Vehnän kanssa voi olla hankala tavoittaa kisakentillä aivan kirkkainta kärkeä, mutta ei se mahdotonta ole! 

Perhe on tärkeimmässä roolissa vehnäterrierin elämässä ja sille on tärkeää saada puuhastella yhdessä omistajansa kanssa, olla kaikessa osallisena, oli se yhdessä tekeminen sitten jokin suoritelaji, arjen kotityöt tai ihan vain metsässä samoilu.

Vehnäterrieriä on turha ajatella pelkäksi sohvakoristeeksi. Se vaatii päivittäistä aktiviteettia ja ulkoilua sopivassa suhteessa. Jokainen koira - niin myös vehnäterrieri tarvitsee johdonmukaisen ja määrätietoisen kasvatuksen, rajoja ja rakkautta , kuten monesti sanotaan.

Vehnäterrieri - IRISH SOFT COATED WHEATEN terrier - vehnänvärinen pehmeäturkkinen terrieri. Nimikin jo sen kertoo että vehnän erityisyys on sen kaunis silkkinen vehnänvärinen karva. Ollakseen nimensä mukainen turkki vaatii säännöllistä ja huolellista hoitoa. Säännöllinen pesu ja kampaus tekevät turkin hoidosta miellyttävää molemmille, niin omistajalle kuin koiralle. Vehnästä ei irtoa karvaa muuten kuin kampaamalla mikä tarkoittaa hoitamattomana takkuja ja pahimmassa tapauksessa huopaantumista. On suuri vääryys koiraa kohtaan jos turkki päästetään takkuun ja takkuja revitään auki, ei varmasti tunnu mukavalle! Jos turkinhoito ei ole sinun juttusi - kannattaa harkita muita rotuja.

Kerran vehnäterrieri - aina vehnäterrieri? Kyllä! Uskaltaisin väittää että suurin osa tulee päätymään rotuun uudestaan ja uudestaan. Kun annat pikkusormen se vie koko käden - ja väistämättä, myös koko sydämen! ❤️

Jaa tämä sivu